Ode aan de Peel zomer 2017

 

Start filmsong

Een uniek avondvullend programma met FILM, THEATER & MUZIEK in de natuur …  live gebracht in de prachtige streek van de Peel.

Bij het vallen van de lange zomeravond veranderde de natuur in een decor…     rondom een groot bioscoopscherm opgesteld in de open lucht. 

Chansonnier Arno Adams zet als een Limburgse Jacques Brel de eerste tonen in van het lied ‘Heimwee noa de Piël’.  En terwijl het daglicht langzaam dooft, dwalen geheimzinnige mythische Peelwezens als  Witte Wieven, Peelreuzen en ronddolende Romeinen rond in de theatrale vertellingen van Frans van de Pas . En dan, als het geheel donker geworden is, neemt de film ‘Portretten uit de Peel’ van regisseur Wiek Lenssen het verhaal van de Peel over…

Zomer 2017 : tijd voor een bijzonder cultureel programma in Noord-Limburg en Brabant. Een combinatie van (streek-) muziek, theater en film, dat speciaal is opgezet rond de prachtige bioscoopfilm ‘Portretten uit de Peel’ van de Noord-limburgse cineast Wiek Lenssen.  Deze film werd bekroond op het Limburgs Film Festival 2017  in de categorie Beste Lange Film.

sfeerbeeld:    Helenaveen  20 aug 2017